DJ Saxofonist Carlo Banning DJ Saxofonist Carlo Banning DJ Saxofonist Carlo Banning DJ Saxofonist Carlo Banning

Background

Saxofonist met DJ is een initiatief van saxofonist en producer Carlo Banning. Na zijn opleiding aan het Amsterdamse Conservatorium deed hij jarenlang podiumervaring op in het theater- en clubcircuit, in coverbands en op festivals en events. Sinds 2007 combineert hij zijn brede ervaring en muzikale veelzijdigheid in de vernieuwende liveconcepten DJ Saxofonist, Beatsclassics , Loungeclassics en Jazzclassics.

DJ met Saxofoon is geschikt voor feesten, (bedrijfs-)borrels, bruiloften en andere evenementen, waar de sfeer van de avond zorgvuldig wordt opgebouwd en aan het eind van de avond iedereen op de dansvloer staat. DJ Saxofonist kan geboekt worden als avondvullend programma (20:30 tot 01:00), waarbij de saxofonist van 21:30 tot 01:00 zoveel speelt als leuk is. Afwijkende tijden in overleg. Hits die voorbijkomen zijn bijvoorbeeld Destination Unknown, Vandaag (Bakermat), The Man With The Red Face, Saxobeat en Show Me Love (Remix). Indien gewenst kunnen er ook meer tracks uit het club- en housecircuit gespeeld worden waarbij de saxofoon een spetterende rol kan spelen.

Het optreden kan eventueel voorafgegaan worden door Loungeclassics, een vernieuwend liveconcept, waarbij saxofonist Carlo Banning improviseert op eigentijdse loungetracks. De gasten komen zo meteen in de juiste sfeer met deze eigentijdse achtergrondmuziek.

Bezetting

DJ met Saxofonist bestaat in de standaardbezetting uit twee personen: een saxofonist en een DJ. Hieronder worden de vaste dj’s en saxofonisten geïntroduceerd. Alle muzikanten zijn conservatorium geschoold en de dj’s uit het DJ Saxofonist-collectief kunnen uiteraard meer dan alleen 'een plaatje opzetten’.

Saxofonisten

Carlo
Saxofonist/fluitist Carlo Banning
Hij speelt als een duivel en heeft alles altijd tot in de puntjes geregeld. Carlo zorgt ervoor dat elk feest wordt afgestemd op de specifieke wensen van de opdrachtgever, waardoor standaard het dak eraf gaat. Een man van het podium en de initiatiefnemer van DJ-Saxofonist. Let’s get the party started!


Rene
Saxofonist/fluitist Rene
Deze ‘heavy cat’ heeft het allemaal al eens gedaan: televisie, buitenland, theater, bekende artiesten... DJ-Saxofonist is een van zijn beste skills. Rene is zeer muzikaal, maar ook een echte showman. Hij zorgt ervoor dat elk event een happening wordt.


Susanne
Saxofonist Susanne
De enige dame onder de vaste DJ-Saxofonist-saxofonisten, maar minstens net zo goed als de mannen. Susanne is een vaste gast bij DJ-Roog. Als ze vrij is, speelt ze regelmatig bij het DJ-Saxofonist-collectief. Ze trad o.a. op in De Wereld Draait Door en Opium TV.

DJ's

dj Niels
DJ Niels (alias DJ O'Niels)
DJ O’Niels wisselt verschillende muzieksoorten af en mixt die creatief aan elkaar. Zo hoort iedereen zijn favoriete tunes voorbijkomen. Van house tot r&b en van Nederlandstalig tot 70’s, 80’s en 90’s classics. Met ruim tien jaar ervaring weet hij van iedere avond een sensatie te maken.


dj Ron
DJ-Ron
Deze veelzijdige, geroutineerde alleskunner weet zich overal te profileren als de perfecte dj. Van bruiloft tot club, van skihut tot chique Lounge Party, hij heeft het en hij kan het. Al jarenlang professioneel in het vak. Steeds vaker ook als leverancier van licht en geluid, maar het draaien zit in zijn bloed.dj Leo
DJ Leo (alias DJ Lion)
Als voormalig clubeigenaar aan de Spaanse Costa weet Leo wel een feestje te maken. Maar sinds enige tijd ook weer actief in het Nederlandse uitgaansleven als dj en programmeur van diverse horecagelegenheden in Breda. Veelzijdigheid is zijn middle name. Hij heeft alles onder de knop. Van 70’s tot recente hits, van feest tot clubrepertoire. U vraagt, hij draait.
DJ-Saxofonist kan worden uitgebreid met een zangeres of andere livemuzikanten. Kijk hiervoor op de pagina DJ-Saxofonist + zangeres, DJ-Saxofonist + percussie of DJ-Saxofonist + percussie + zangeres.